Hunde reagerer forskelligt på dyrlægebesøg. Nogle er bekymrede, nogle er rystende bange, mens andre slet ikke har noget imod et besøg hos dyrlægen.
Der vil være en masse nye ting, som er nye for din hund. For det første er det et sted, den ikke kender, der er nye mennesker, anderledes lugte mv. Og selv om personalet prøver at gøre det så godt som muligt og få din hund til at føle sig velkommen, kan den godt være lidt betænkelig ved situationen.
Hunden vil måske kigge meget på din adfærd som ejer, så det er en god idé, at du har en attitude, der ikke gør din hund bekymret, du bør fx ikke være for pylret, da det kan få hunden til at føle angst ved situationen, eller at der er noget ubehageligt på færde. Og næste gang den kommer til dyrlægen, vil den måske huske, at der skal ske noget, der ikke er rart, og at du som ejer også skifter adfærd.
Det er ikke ualmindeligt, at hunden forsøger at snappe, hvis den føler sig presset eller utryg. Det betyder dog ikke, at den er aggressiv, men det er en af de måder, den kan fortælle, at den ikke føler sig tilpas.
Du kan måske også se ud fra hundens kropssprog, at den ikke føler sig tilpas, fx hvis den er enten hyperaktiv eller apatisk, måske har den ikke engang lyst til godbidder. Forsøg at give den en så god oplevelse som muligt, ved at du fx selv bevarer roen og snakker til den i en rolig tone.
Hvis du ved, at din hund kan finde på at bide, bør du sige det til dyrlægen, inden I starter, så kan den evt. få mundkurv på, som også kan virke beroligende.
Er din hund allerede bange for dyrlægebesøg, er det svært at gøre noget ved, men bliv alligevel ved med at træne, da det evt. kan ændre sig i en bedre retning.